Gisteren een heerlijke route gelopen vanuit Tiel over de Waalbandijk richting Ophemert, Varik, Est, Wadenooijen, Tiel Passewaaij en zo weer langs het Inundatiekanaal terug richting Tiel Centrum.

Het weer was prachtig. Alleen op de Waalbandijk was de wind ijzig koud. De wind kwam uit de richting van de Waal en daardoor voelde het snijdend aan. In het zonnetje was het nog lekker, maar als de zon even achter een wolk verdween dan was het toch best fris. Dit weer is erg lastig met inschatten welke kleding je kan dragen. Een jas is te warm en een shirtje te koud.

Onderweg 2 keer een pauze gehouden. Eerste keer op 9 km bij het Veer bij Varik met uitzicht over de Waal. De tweede pauze op 17 km bij de Kerk in Est. De laatste 11,3 km heb ik in 1 keer gelopen.

Het was eigenlijk de bedoeling om 30 kilometer te wandelen, maar achteraf was dit geen goed idee. Ik ben nog in de opbouw van trainen en heb nu een sprong gemaakt van 10 km naar 30 km. Iets teveel van het goede. Dus bij Wadenooijen de beslissing genomen om een kleine hoek af te snijden waardoor ik 1,7 km op de route heb ingekort. Een juiste beslissing, want de voetjes waren bij thuiskomst best gevoelig.

De route die ik als training gelopen heb op 22 maart 2015.
De route die ik als training gelopen heb op 22 maart 2015.

Eenmaal gedouched en gegeten lekker op de bank geploft met de pootjes omhoog. En verder nagenoten van een heerlijke dag.

Met het aantal kilometers van deze wandeling in gedachten, ga ik vol goede moed op 18 april aanstaande de bloesemtocht wandelen. Ongeveer dezelfde aantal km’s namelijk 😛

En natuurlijk de statistieken
En natuurlijk de statistieken

 

Facebooktwitterinstagram

Geef een reactie

Or

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *